Pont nélkül távozott Edelényből az Encs VSC csapata

Hazai pályán fogadta U19-es és felnőtt csapatunk az Encs VSC gárdáját szombaton, a megyei I. osztály 12. fordulójában. Az U19-es csapatokat ragyogó őszi időjárás várta az Edelény Városi Sport- és Szabadidőközpontban. A hazai fiúk a tabella első helyéről várták a vendég Encs csapatát, akik az 5. helyet foglalták el ugyanezen a táblázaton. A jobbára mezőnyjátékot hozó mérkőzésen a 15. percben Péter Martin szerzett vezetést csapatunknak, így 1:0-val fordultak a csapatok a második félidőre. A második játékrészben sem kellett sokat várni az edelényi gólra. Pontosan 5 percnyi játék után Bósa Boldizsár növelt az Edelény Borsodszer előnyét, melyet a 62. percben Horváth Botond tovább gyarapított – beállítva a végeredményt. Ezzel a győzelemmel immár 9 pontos előnnyel vezetik a tabellát a fiúk, a Sárospatak mádi meglepetés veresége után. A jövő heti nyékládházi vendégjátékot követően kéthetes “pihenő” vár a srácokra, mivel a Cigánd és a Bánhorváti nem indított a megyei I. osztályban U19-es csapatot.

Megyei I. osztály U19
Edelény-Borsodszer – Encs VSC
3:0
(1:0)

Edelény-Borsodszer U19: Marsalkó M., Lengyel P., Lakatos N., Bósa B. (Fügei K.), Péter M. (Lakatos M.), Kovács B. (Szalovszky B.), Horváth B., Rácz K. (Galatóczky J.), Bartók-Balogh G., Sári L., Barzsó G. (Juhász L.)

Encs VSC U19: Orosz Á., Molnár Sz., Sándor Cs., Petrényi., Sándor V., Ferenczi G. (Rontó R.), Szűcs P., Szűcs I. (Oláh K.), Tvergyák Zs., Szűcs G. (Ferencsák Cs.), Nagy D. (Molnár B.)

Gólok: Péter M., Bósa B., Horváth B.

Felnőtt csapatunk a 7. helyről várta a 10. Encset. A hazaiaknál nem számíthatott Hegedűs Pál játékára Kócsi József, mivel az előző mérkőzésen begyűjtötte 5. sárgáját. A mérkőzés nem éppen a puhatolózással kezdődött, hiszen Sikur Péter már a 3. percben vezetést szerzett Edelénynek. A 17. percben önmaga és csapata második találatát is megszerezte Sikur. A gól utáni kezdőrúgást követően szinte azonnal sikerült a szépítés a vendégeknek. Rakaczki Marcellt sikerül szépen kiugratni, aki a bal alsóba gurította a labdát. A szépítést követően szinte rögtön, egy, a félpályánál elveszített labda után újra Rakaczki vezette Molnár Máté kapujára a labdát. Ezúttal, ha hatalmas bravúrral is, de sikerült védenie Molnárnak. A villám kezdés után egy rövid tízperces “szünet” következett, ahol mindkét csapat inkább arra próbált törekedni, hogy rendezzék soraikat. Ez az Edelény-Borsodszer csapatának sikerült jobban, hiszen a 30. percben egy beadást követően a vendégek védője Ferenczi Viktor kézzel ért a labdába a 16-oson belül. Ferenczi piros lapot, csapatunk pedig büntetőt kapott, melyet Sikur Péter értékesített és félóra játék után az Ő mesterhármasával már 3:1-re vezettünk. Két perccel később egy baloldali kontra után Márton Martin szerzett újabb találatot. A 40. percben Gulyás Kristóf “megszerezte” idénybeli 5. sárgáját, így Ő kihagyja a jövőheti Nyékládháza elleni mérkőzést. 4:1-el vonultak a csapatok az öltözőbe. A szünetben a vendégeknél Molnár János érkezett a pályára, aki a 62. percben megítélt büntetőt értékesítette. A hazai gyors válasz azonban most sem maradt el. Egy beívelést követően Mészáros Balázs fejelte az edelényiek ötödik találatát. A 82. percben Molnár Máté rosszul jött ki kapujából és elsodorta a vendégek támadóját, akik így újabb büntetőhöz jutottak. Molnár János állt ismét a labda mögé és értékesítette a büntetőt. A 89. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, a kaputól 18 m-re, amit Nadanicsek Jordán csavart kapura. Lövése a sorfalon megpattanva vágódott az encsi kapuba. Ám ekkor még nem volt vége. A közép kezdést követően egy gyors edelényi labdaszerzés és kontra, melynek végén jobboldali beadás után, kihasználva a kapu előtti kavarodást Tóth Norbert juttatta a labdát a hálóba, beállítva a 7:3-as végeredményt. Gólzáporos, közönségszórakoztató mérkőzésen sikerül megszerezni a három pontot. Folytatás jövő héten Nyékládházán.

Megyei I. osztály
Edelény-Borsodszer – Encs VSC
7:3
(4:1)

Edelény-Borsodszer: Molnár M., Jancsurák D. (Kovács R.), Gáll B., Tóth N., Márton M. (Loj B.), Mészáros B., Sikur P. (Bukovenszki G.), Kótai F., Fűzi P. (Nadanicsek J.) Gulyás K., Tátrai G.,

Encs VSC: Madarasi A., Horváth B., Leskó M (Havas J.), Péter I. (Bátkai J.), Rakaczki M, Kerekes N., Pálinkás Sz., Gergely A., Kontra A., Fülöp G. (Molnár J.), Ferenczi V., Varga A.,

Gólok: Sikur P. (3), Márton M., Mészáros B., Nadanicsek J., Tóth N., ill. Rakaczki M., Molnár J. (2)