Őszi értékelés az U-19-es csapatnál

Kijelenthetjük, hogy a 2020-as évet és ezzel együtt életünket egyértelműen a koronavírus uralja és alakítja. Nincs ez máshogy a sportban sem. Az amatőr foci meccsekkel kapcsolatban jelenleg egy biztos, hogy semmi sem biztos. Jelenleg a megyei I. osztályban is sok kérdés van: lesz meccs? – nem lesz?; ki tud (akar-e) állni az ellenfél vagy sem? Ugyanakkor itt is van egy biztos pont, mégpedig az, hogy a 2020-2021-es bajnokság bárhogyan is érjen véget, a szezon őszi felét az U-19-es csapatoknál az Edelény-Borsodszer gárdája zárja az első helyen. Szó szerint kiváló teljesítményt nyújtottak Földeák Tamás “fiai”a bajnokság első felében. Adta magát a dolog, hogy megkérjük Tomit, hogy értékelje csapata teljesítményét, aki szívesen tett eleget ennek a kérésnek. A továbbiakban az ő gondolatait olvashatják:

“2017 őszén vettem át a csapatot Szlifka Csaba edzőkollégámtól. Tudni kell, hogy a 2016/17-es szezonban bajnok lett a csapat Csabival. Viszont annak a csapatnak több mint a fele kicserélődött (kiöregedtek, eligazoltak, a felnőtt csapatba kerültek, abbahagyták). Tehát új csapatot kellett építeni! Sok fiatal játékos jött fel a serdülő csapatból. Abban a szezonban (2017/2018) középmezőnyben végeztünk. A következő, 2018/2019-es szezonban viszont némi szerencsével (a szerencse is a jó csapat mellé szegődik!) már bajnoki címet ünnepelhettünk (szoros volt a végjáték). Az új játékosokat sikerült kellőképpen megismernem. Megtaláltam mindenkinek a megfelelő posztot. Ennek és a jó edzéslátogatásoknak köszönhetően kezdtünk csapattá formálódni. A következő bajnokság, a 2019/2020-as is jól indult, dobogós helyen álltunk ősszel, csak közbe szólt a Covid-19 vírus és félbe szakadt a bajnokság. Tavasszal már nem tudtunk mérkőzéseket játszani.

Földeák Tamás, az U-19-es csapat edzője

A nyári felkészülést a futballra kiéhezve kezdtük meg a fiúkkal (a karantén megtette a hatását). Nagy létszámban látogatták az edzéseket a srácok. Ennek köszönhetően jól sikerült a felkészülésünk. A csapat gerincét alkotó játékosok már 2. éve együtt rúgták a bőrt. Megerősödtek, rutinosabbak lettek! Ekkora létszámú játékos keret (több mint 20 fő) nem volt az utóbbi 3 idény alatt (bár menet közben morzsolódtak is le). Így ragyogó őszi szezont produkáltunk. Minden eddigi mérkőzésünket megnyertük: 11 mérkőzésből 11 győzelem, egy mérkőzést elhalasztottak. A mérkőzéseken 65 alkalommal találtunk be az ellenfél kapujába, ezzel szemben csak 9 gólt kaptunk. A góllövő lista élén van játékosunk, Kovács Bence (19 gól), és rajta kívül az első 10-ben van még 3 játékosom: Péter Martin 11 góllal, Horváth Botond 7 góllal, és Sári Levente szintén 7 góllal. Ezek a számok jól mutatják a csapat sikeres támadó játékát. A kevés kapott gól pedig a csapat jó védőmunkáját. Nem véletlenül használom a csapat és nem a csatárok és védők kifejezéseket! Megtanultak együtt védekezni és együtt támadni is.

Edelény-Borsodszer U19-es csapata

Célunk nem csak a jó szereplés a bajnokságban, hanem az is, hogy minél több tehetséges játékost tudjunk feladni a felnőtt csapatba. Azt gondolom, hogy ebből a csapatból 4-5 játékos két-három év múlva helyt állhat majd a felnőtt bajnokságban. Csak rajtuk múlik! Nem szeretnék külön kiemelni és dicsérni senkit sem, mert mint CSAPAT érték el ezt a kimagasló eredményt.

Gratulálok nekik és bízom a jó tavaszi folytatásban!”

Természetesen mi is gratulálunk Földeák Tamásnak és a csapatnak is! Reméljük a bajnokság végén már egy bajnok csapat teljesítményét kell, majd Tominak értékelnie!