Megvan a 3 pont Varbón

Az ősszel sikerült itthon tartanunk a 3 pontot a Varbói BSE ellen. Az 2022/2023-as bajnokság első fordulójából elhalasztott mérkőzésen 3:1-es sikert értünk el. Hasonlóan jó eredményben bízott csapatunk, amikor a mai napon (03.04.) Varbóra látogatott. A tavaszi napsütésben megrendezett mérkőzés, a nemrégiben elhunyt Sztahon József emlékére, egyperces néma megemlékezéssel kezdődött. Az első 20-25 perc amolyan idénykezdeti puhatolózásról szólt. A mérkőzés 29. percében megtört a jég és a 17 éves, élete első felnőtt bajnoki mérkőzésén kezdőként pályára lépő, Lipták István első felnőtt bajnoki találatával megszereztük a vezetést. Lipták már a tavaszi felkészülési mérkőzéseken is felhívta magára a figyelmet és meg is hálálta Rákos Attila bizalmát. A félidő hátralévő részében többnyire mezőnyjáték folyt, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A félidő utolsó percében egy, a számunkra jogosan megítélt büntetőhöz jutottunk, ami szinte el is dönthette volna a mérkőzést. A 11-est végül Boros, ha centikkel is, de a kapu mellé lőtte, így 1:0-ás vezetéssel vonultunk az öltözőbe. A második félidőt sokkal aktívabban kezdtük. Itt már megvoltak a helyzeteink is. A 62. percben egy nagyszerű támadás után, Boros zseniális passzát végül a csapatkapitány Kótai értékesítette. 2:0-ás vezetés birtokában sokkal felszabadultabban játszottunk, ami meglátszott a helyzeteink számában is. A lehetőségekkel azonban már nem tudtunk élni így maradt a 2:0.

Varbó, 100 néző. V.: Szutorcsik

Varbói BSE: Éliás – Goda (Pálinkás), Tóth I., Stricz (Horváth D.), Varga Zs., Kolompár K. (Szabados), Bacsó (Ménes), Tóth D., Horváth Z. (Borsodi), Oláh, Nyeste (Csörgő). Csapatvezető: Dankó Máté.

Edelény-Borsodszer: Molnár M. – Jancsurák D. (Táncos G.), Balog I., Juhász B. (Mészáros Z.), Kótai F. (Rákos A.), Kecskeméti G. (Nadanicsek P.), Hegedűs Cs., Boros L., Kovács G., Lipták (Nadanicsek J.), Bodnár. Edző: Rákos Attila.

G.: Lipták I., Kótai F., Jók: senki, ill. senki

Sárgalap: Éliás, Goda, Tóth I., Varga, Oláh, Horváth ill. Jancsurák D., Bodnár D.

Dankó Máté: – Gratulálok az edelényieknek. Sok sikert nekik a bajnokság megnyeréséhez!

Rákos Attila: – Megérdemelten visszük a 3 pontot a lelkes varbói csapat otthonából. Sok sikert varbói barátainknak a továbbiakban. Hajrá Edelény!

Folytatás jövő héten, hazai pályán Sajószentpéter ellen.

Varbói BSE - Edelény-Borsodszer bajnoki mérkőzés
Varbói BSE – Edelény-Borsodszer bajnoki mérkőzés