Magabiztos győzelem Sajószentpéter ellen

A múlt héten Varbón, még ha néhol kissé idény elejei formában is játszottunk, de hoztuk a „kötelezőt”. A 17. fordulót az élről vártuk, míg ellenfelünk a Sajószentpéter SZSE csapata, a 7. helyen állt 22 ponttal. Nem ígérkezett könnyű meccsnek, de ha életben akartuk (akarjuk) tartani a bajnoki esélyeinket akkor mindenképpen csak a győzelem lehetett az elfogadható. Ennek megfelelően sikerült is a 6. percben Mészáros büntetőjével megszereznünk a vezetést. Mondhatni eseménytelen 20 perc következett, amikor is a 26. percben egy sajószentpéteri szabálytalanság után, egy tömegjelenet alakult ki, aminek egyetlen „eredménye” 2 darab vendég (Halász, Válint) és 1 hazai (Hegedűs P.) sárga lap lett. A 33. percben egy újabb 16-oson belüli vendég szabálytalanság után ismét büntetőhöz jutott csapatunk, amit ismét Mészáros értékesített. Alig 3 perc telt el, amikor egy baloldalt vezetett támadás után érkező beadást Hegedűs Csaba juttatott a kapuba, így beállítva a 3:0-ás félidei eredményt. A második játékrészt szintén villámakcióval kezdtük, ám most nem kellett 6 percig várni, elég volt 3 is Mészáros Zoltánnak, hogy megszerezze harmadik gólját a mérkőzésen. Jobbára mezőnyjáték zajlott a félidőhátra levő részében, amiben a mi kapunk nem forgott veszélyben. A 80. percben azonban Liptáknak sikerült betalálni és beállítani az 5:0-ás végeredményt. Helyenként nem a legszebb játékkal, de nagyon fontos 3 pontot szereztünk. Minimális, lélegzetvételnyi előnnyel vezetjük továbbra is a megyei II. o. északi csoportját. Szombaton (03.18.) egy igazi rangadóval folytatódik számunkra a bajnokság, amikor is Szirmabesenyőbe látogatunk, akik 40 ponttal jelenleg a 4. helyen állnak.

Edelény-Borsodszer – Sajószentpéter SZSE 5-0 (3-0)

Edelény, 250 néző V.: Turnyánszki.

Edelény-Borsodszer: Molnár M. (Csáki) – Jancsurák (Juhász B.), Nadanicsek J. (Lipták), Balog I., Nadanicsek P., Kótai (Rákos), Hegedűs Cs., Bodnár D., Kovács G., Hegedűs P. (Kecskeméti), Mészáros (Barzsó)

Edző: Rákos Attila.

Sajószentpéter SZSE: Bartók (Hauberger) – Viktor Á., Csendi, Balázs T., Kovács A. (Salétli), Orosz, Márton M., Bálint Cs. (Bodnár M.), Bodzás, Válint, Halász (Horváth L.). Elnök: Pasiczki Csaba.

Gól: Mészáros (3 – kettő 11-es), Hegedüs, Lipták.

Sárga lap: Hegedűs P., Nadanicsek J. ill. Válint, Halász, Kovács A., Balázs T.

Jók: Hegedüs Cs, Jancsurák, Mészáros, ill. Orosz.

Rákos Attila: – Teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot. Van még miben fejlődnünk, de jó úton vagyunk. Korrekt játékvezetés.

Pallos Szabolcs csapatvezető: – Az ellenfél javára megítélt két 11-es az első félidőben megfogta a csapatot. A későbbiekben csak rohantunk az eredmény után…

Edelény-Borsodszer – Sajószentpéter SZSE bajnoki mérkőzés