Háromból három

A szombati (10.17.) “szomorkás” időjárás ellenére is “vidám” napot zártak az Edelény-Borsodszer csapatai. Három csapatunk is pályára lépett a mai napon (U16, U19, Felnőtt), melyek egyaránt itthon tartották a három pontot. Elsőként a reggeli órákban az U16-os csapatunk mérkőzött meg a sajószentpéteriek csapatával. A korai időpont ellenére nem kezdték álmosan a találkozót Sándor Zsolt és Nadanicsek Jordán “fiai”. A 20. percben már 4:0-ra vezettek a fiatalok és ezután sem álltak meg. Sorban jöttek a szebbnél szebb helyzetek-gólok. Ellenfelüket végig tisztelve, de végig támadószellemben játszva 14 lőtt gólig jutottak. A csapat sorban a negyedik győzelmét szerezte, így jelenleg a 3. helyen állnak a megyei I. osztály U16 nyugati csoportjának tabelláján. Jövőhéten Mezőkeresztesen folytathatják a győzelmi szériát.

Megyei I. osztály U16 nyugati csoport
Edelény-Borsodszer – Sajószentpéter SZSE
14:0
(6:0)

Edelény-Borsodszer: Ignácz M., Bakaja Cs. (Kovács Botond), Balogh L. (Kukucska K.), Rusznyák A. (Rémiás Á.), Krajnyák M., Hankó D., Balogh K. B., Dániel I. (Tóth B.), Lipták I., Simkó M. (Horváth D.), Stíber T. (Kovács Bence)
Sajószentpéter SZSE: Tóth R., Link P., Magyar Á., Rublinszki F., Erős D., Bagony B., Gaál M. Konkoly J., Balogh I, Kalocsai I.
Gólok: Balogh L. (2), Krajnyák M. (2), Hankó D, Balogh K. B. (4), Lipták I. (3), Kukucska K.

A nap talán legizgalmasabbnak ígérkező találkozójával folytatódott a szombat. A megyei I osztály U19-es tabellájának első két helyét elfoglaló Edelény-Borsodszer és a Sárospataki TC – Végardó Fürdő csapata feszült egymásnak. Mindkét csapat hét bajnoki mérkőzéséből hetet nyert eddig, csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően vezette csapatunk a tabellát. Rangadóhoz méltóan kezdtek a csapatok. Már a 10. percben büntetőt harcolt ki csapatunk, melyet Sári Levente értékesített. Még az első félidő közepén válaszolt a Sárospatak, Pájer Patrik jól eltalált lövésével, így 1:1-el fordultak a fiúk. A második félidőben egy “vadnyugati” 11-es párbaj alakult ki. Ezt a “mini versenyt” 2:1-re nyertük. A hazai két büntető között beköszönt Kovács Bence, aki így megszerezte a mérkőzésen a második, a bajnokságban a 15. gólját. Egy izgalmas, de végig kézben tartott mérkőzésen 4:2-re győzött az Edelény Borsodszer U19-es csapata. Ezzel a győzelemmel megmaradt a 100%-os mérleg (8 mérkőzés – 8 győzelem), és 24 ponttal vezetik a bajnokságot.

Megyei I. osztály U19
Edelény-Borsodszer – Sárospataki TC-Végardó Fürdő
4:2
(1:1)

Edelény-Borsodszer U19: Kopcsik M., Juhász L. (Barzsó G.), Lengyel P., Lakatos N., Bósa B., Péter M. (Kovács Á.), Kovács B.. Horváth B., Rácz K. (Rusznyák S.), Bartók-Balogh G., Sári L. (Lakatos M.)
Sárospataki TC-Végardó Fürdő U19: Szóráth Sz, Sohajda A, Bodnár Z. (Butkai Sz.), Szekeres D., Pájer P., Oláh L. (Moheb A.), Horváth J. Bódi Á., Berki B. (Csehi Cs.), György A, Gáspár Sz. (Papp Sz.)
Gólok: Sári L. (2), Kovács B. (2). ill. Pájer P. (2)

Felnőtt csapatunk az előző fordulóban a Gesztely elleni 1:1-es döntetlen után, hazai pályán a Sárospatak ellen bizonyíthatott. A cél természetesen a három pont megszerzése volt, amely nem is bizonyult elérhetetlennek. A vendég Sárospatak a bajnoki tabella 16. helyét foglalta el, míg csapatunk az 5. helyen állt a kezdősípszó előtt. Talán nem túlzás azt állítani, hogy esélyesként vártuk a találkozót. És nem csak úgy vártuk, hanem úgyis kezdtük. A 20. percben már 2:0-ra vezettünk Gáll Béla és Márton Martin szépségdíjas találataival. Tízperccel később Váradi István góljával szépített a Sárospatak. 2:1-es félidő után két bravúrra is szükség volt Gergely Richárdtól a hazai kapuban a 2. félidő elején. Az 58. percben Kótai Ferenc okosan tolta meg maga előtt a labdát, majd jó 20 m-ről a bal alsót vette célba, ezzel beállítva a 3:1-es végeredményt. Talán nem a legszebb futballal, de “hoztuk a kötelezőt”. Folytatás jövő héten Miskolcon, az MVSC ellen.

Megyei I. osztály
Edelény-Borsodszer – Sárospataki TC-Végardó Fürdő
3:1
(2:1)

Edelény-Borsodszer: Gergely R., Jancsurák D. (Bukovenszki G.), Gáll B., Tóth N., Márton M. (Sikur P.), Mészáros B., Kótai F., Fűzi P. (Nadanicsek J.) Gulyás K., Hegedűs P., Tátrai G.,
Sárospataki TC-Végardó Fürdő: Nagy I., Lukács I., Botos Zs., Bartha A., Váradi G. (Köteles Cs.), Váradi I. (Bacsi K), Kalocsai A. (Horváth Z.), Matisz M., Pápa G. (Pásztor T.), Zsófi D., Kerékgyártó Cs.
Gólok: Gáll B., Márton M., Kótai F. ill. Váradi I.