Felkészülés a tavaszi szezonra

A koronavírus nem kímélte a 2020/2021-es szezon őszi felét sem, hiszen az utolsó 2 fordulót és az előrehozott tavaszi első fordulót már nem játszotta le csapatunk. A téli szünet így, a tervezettnél hosszabbra sikerült, mintegy három héttel. A csapat jelenleg 13 lejátszott mérkőzéssel, 7 győzelemmel valamint 3-3 döntetlennel és vereséggel a 6. helyen áll a megyei I. osztályban. A bajnokság jelen állás szerint február 20-án a Cigánd elleni mérkőzéssel folytatódik. Ennek fényében január második hetében megkezdődött a felkészülés a “maratoni” tavaszra. Még a felkészülés megkezdése előtt, Kócsi József, a csapat eddigi vezetőedzője, személyes okokra hivatkozva lemondott pozíciójáról és elköszönt a csapattól. Ezúton szeretnénk megköszönni eddigi munkáját, valamint további sok sikert kívánunk neki! Nem kellett sokáig várni, hogy kiderüljön ki veszi majd át Kócsi József helyét a kispadon. A csapat új vezetőedzője: Sándor Zsolt, akit tősgyökeres edelényiként nem igazán kell bemutatni az edelényi futballszurkolóknak. A csapat már Sándor Zsolttal kezdte meg a téli alapozást. A felkészülés lassan a feléhez érkezik, így megkértük az új vezetőedzőt, hogy foglalja össze röviden az elmúlt napok eseményeit, valamint az előttünk álló időszakot:

Sándor Zsolt, az Edelény-Borsodszer csapatának új vezetőedzője

Először is megtiszteltetésnek veszem szülővárosom Edelény város felnőtt labdarúgó csapatának edzői felkérését , amelyet igyekszem legjobb tudásommal végezni. Kicsit váratlanul ért, de pár nap gondolkodás ( “saját hazájában nem lehet próféta” alapon ) és megbeszélés után elkezdtük a közös munkát. Sajnos az élet úgy hozta hogy alig 1 hónap alatt kell felkészítenem a csapatot az első bajnokira , ami mellesleg pont egy bajnoki címre hajtó Cigánd ellen lesz , ráadásul 4 játékosom el van tiltva. Rövid idő alatt 7 edzőmérkőzést játszunk ami sok de elengedhetetlen, hogy minél jobban megismerjem a játékosokat. Keretünkben nem lesz nagy változás, mivel a téli időszakban nehéz igazolni. A most vesztett pontszámokat tekintve a 6. helyen lévő csapattal célkitűzésem a bajnokság első fele, edzéslátogatottság mellett fiatalok beépítése.”

A csapat jelenleg heti 3 edzéssel, valamint edzőmérkőzésekkel készül a tavaszra. A tervezett 7 felkészülési mérkőzésből kettőt már lejátszott. 2021. január 23-án hazai pályán a megyei II-es Borsodnádasd csapatát fogadtuk. A mérkőzés 4:3-as edelényi győzelemmel zárult. Csapatunk góljait: Nadanicsek J., Márton M., Boczki A., és Sikur P. szerezte. Szintén hazai pályán fogadtuk szerdán (01.27.) az MVSC Miskolc csapatát, ahol 4:3-as vereséget szenvedtünk. Góljainkat ezúttal Nadanicsk J., Dorogi Sz., Hegedűs P. szerezték. A folytatásban szombaton (01.30.) Bánhorvátiba látogatunk.

Edelény-Borsodszer – MVSC Miskolc felkészülési mérkőzés